za finansiranje boravka i obrazovanja djece u predškolskim ustanovama godišnje 250.000 KM

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović potvrdio je da se iz gradskog budžeta godišnje izdvaja oko 250.000 KM za finansiranje boravka i obrazovanja djece u predškolskim ustanovama u gradu i u seoskim sredinama.

On je nakon otvaranja pripremnog odjeljenja za predškolsko opbrazovanje u naselju Ulice izjavio da je ulaganje u predškolska odjeljenja najslađe utrošeni novac, dodajući da će Gradska uprava učiniti sve da stvori što bolje uslove za boravak, školovanje i obrazovanje najmlađih Zvorničana.

“U svim naseljima gdje imamo zgradu osnovne ili područne škole ili odgovarajući prostor omogućili smo da djeca, na radost roditelja, u svom mjestu borave i pohađaju predškoslku nastavu”, rekao je Stevanović.

On je pojasnio da je u naselju Ulice pronađen adekvatan prostor da roditelji ne moraju svakodnevno voziti do Čelopeka gdje su do sada imali boravak i predškolsko obrazovanje.

Direktor Dječijeg vrtića “Naša radost” Vukomir Stanković rekao je da će u novootvorenoj predškolskoj prostoriji u naselju Ulice boraviti 18 djece i naglasio da na području grada ima 250 djece preškolskog uzrasta koja su raspoređena u 15 grupa po mjestu stanovanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име