Aćimović: Rekonstrukcija Doma zdravlja u završnoj fazi

0

ZVORNIK – Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja ulaze u završnu fazu, zbog čega stanovnici Zvornika uskoro mogu da očekuju kvalitetniju uslugu, a zaposleni bolje uslove za rad – izjavio je za portal „Glas Zvornika“, direktor Doma zdravlja Zvornik Radivoje Aćimović.

On je podsjetio da je projektom rekonstrukcije Doma zdravlja obuhvaćeno njegovo spoljno i unutrašnje uređenje, te da su sredstva obezbijeđena iz pomoći Vlade Srbije – 500.000 evra, dok je preostalih oko 300.000 КM izdvojio Grad Zvornik.

Direktor Doma zdravlja Radivoje Aćimović istakao je da je ova rekonstrukcija veoma značajna, posebno ako se ima u vidu da u proteklih 35 godina, koliko je i star objekat nije bilo značajnijih radova, osim korekcije krova i dijela spoljne stolarije.

“Po okončanju rekonstrukcije, objekat će dobiti mnogo ljepši spoljni izgled. Osim toga, imaćemo značajne uštede na toplotnoj energiji, mijenja se unutrašnja i spoljna stolarija, postavljaju se nove elektroinstalacije, spuštaju plafoni, rekonstruišu se u potpunosti sve prostorije. Zaposleni u Domu zdravlja nesumnjivo će raditi u novom i potpuno ljepšem ambijentu, što bi trebalo da im olakša rad, dok će se sami pacijenti, odnosno korisnici usluga sigurno prijatnije osjećati u novom ambijentu”, rekao je Aćimović.

Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja izvođeni su u nekoliko faza, kako se ne bi ugrozilo  funkcionisanje ustanove, ali i kako bi se ispoštovale propisane preventivne mjere.

Direktor Doma zdravlja podsjeća da je ovo do sada najveće ulaganje u taj objekat, zbog čega je posebnu zahvalnost izrazio Republici Srbiji, Vladi Republike Srpske, a posebno Gradskoj upravi Zvornika koja je izdvojila značajna sredstva za ove radove.

„Gradska uprava i gradonačelnik nam pružaju veliku podršku i bez nje rad naše ustanove gotovo ne bi bio moguć“, rekao je direktor Doma zdravlja u Zvorniku Radivoje Aćimović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име