ALEKSANDAR DOŠIĆ: OSTVARENI PRIHODI VEĆI ZA 36 ODSTO

0

BANJALUKA – Republička uprava za igre na sreću je tokom sedam mjeseci ove godine ostvarila prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću od 49.231.636 KM, dok je dobitak u istom periodu lani iznosio 36.243.939 KM, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora ove uprave Aleksandar Došić.

Došić je rekao da, procentualno izraženo, to predstavlja ostvareni prihod po tim segmetima veći za 36 odsto.

“Pozitivni rezultati u ubiranju prihoda, koje Republička uprava za igre na sreću bilježi iz mjeseca u mjesec, neminovno su posljedica primjene novog Zakona o igrama na sreću, koji je omogućio napredniji sistem kontrole priređivača i njihovog rada u zakonskim okvirima, a što sve zajedno doprinosi smanjenju sive ekonomije u Republici Srpskoj i povećanju budžetskih prihoda”, istakao je Došić.

On je naveo da bi potpuni efekat Zakona o igrama na sreću trebalo da bude postignut uspostavljanjem računarskog sistema za nadzor nad priređivanjem igara na sreću u Srpskoj, čije je uvezivanje u toku i koji će omogućiti potpuni uvid u sve aspekte priređivanja igara na sreću u Republici Srpskoj.

“Ukratko, sve što rade priređivači igara na sreću biće vidljivo kontrolnim organima, čime će se dodatno stati u kraj ilegalnom priređivanju, odnosno spriječiti bilo kakve malverzacije sa prihodima priređivača”, rekao je Došić.

Prema njegovim riječima, Srpska u pogledu uvođenja računarskog sistema za nadzor nad priređivanjem igara na sreću u potpunosti prati praksu razvijenih zemalja koje već odavno imaju razvijen takav sistem.

On je pojasnio da takav sistem podrazumijeva potpunu kontrolu uplata i isplata u oblasti igara na sreću i tim načinom će i inspektori Republičke uprave za igre na sreću u svakom trenutku na terenu imati uvid u legalnost rada priređivača, u svakom dijelu Republike Srpske.

Došić je pozvao građane Republike Srpske da, ukoliko imaju saznanja o ilegalnom priređivanju igara na sreću, o tom obavijeste Upravu, kako bi inspektori preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

“Pozivam priređivače da posluju u skladu sa važećim propisima definisanim Zakonom o igrama na sreću i samim tim doprinesu jačanju ekonomije Srpske”, rekao je Došić.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име