BANJSKI SEKTOR NAJBOLJE ISKORISTIO PROJEKAT VAUČERA

0

BIJELJINA – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da je na odličan odaziv građana Srpske naišao projekat realizacije vaučera, kojih je do danas iskorišteno 17.600.
Ona je rekla da je banjski sektor najbolje iskoristio ovaj projekat, a da se Banja “Vilina Vlas” posebno dobro snašla, koristeći vaučere.

Gašićeva je rekla da je, možda, samo u prvih mjesec i po dana kod ljudi postojala bojazan u odnosu na vaučere zbog već postojećih mjera i neizvjesnosti, ali je pogotovo nakon 22. avgusta to promijenjeno, kada su izmijenjeni uslovi za korištenje turističkih vaučera i smanjen broj noćenja za koje se može koristiti vaučer.

“Tako smo nakon avgusta imali veliki broj iskorištenih vaučera. Za sada povratne informacije i od privrednih subjekata i od građana dobre. Svi su iznenađeni jednostavnošću korištenja“, rekla je Gašićeva novinarima u Bijeljini.

Gašićeva je napomenula da se vaučeri mogu iskoristiti do 15. novembra i da se ništa ne može reći o produžetku njihovog korištenja.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izrazila je nadu da će situacija u vezi sa epidemijom virusa korona biti prebrođena, da će se nastaviti sa rastom i razvojem i da život neće stati, ističući da će ponašanje građana odrediti budućnost i stanje u privredi.
Gašićeva je nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem izjavila da se zajednički moraju pronalaziti načini da se prevaziđe ova situacija.

“Neophodno je i da razmatramo i neke mjere za budućnost kako u sektoru trgovine, njen rast i razvoj, tako i za sektor turizma bez obzira na sva ograničenja sa kojima se suočavamo svih ovih mjeseci”, rekla je Gašićeva, ocijenivši razgovor sa gradonačelnikom Bijeljine konstruktivnim.

Gašićeva je navela da je u razgovoru sa Mićićem nastojala da se upozna o tome kako se Bijeljina, bijeljinskski sektor trgovine i turizma, snalazio u ovoj situaciji, ističući da je svima bilo teško, ali da su postojale mjere Vlade Republike Srpske koje su doprinosile olakšanju situacije.

“Želimo da vidimo kako stvari funkcionišu na terenu, kakvi su efekti dosadašnjih mjera, da zajednički dođemo i do nekih novih mjera i načina ponašanja koja svi treba da usvojimo u narednom periodu”, izjavila je Gašićeva novinarima.

Gašićeva je istakla da je prvi i osnovni zaključak sa sastanka da se naglasi činjenica i važnost koliko je bitna odgovornost svakog građanina.

“Vlada Srpske smatra i apeluje da se građani pridržavaju epidemioloških mjera jer se prije svega time može doprinijeti da što brže i što lakše prođemo ovu pandemiju, sa što manjim posljedicama kako za našu privredu tako i za svakog građanina”, rekla je Gašićeva, napominjući da će ponašanje građana odrediti budućnost i kako će se dočekati naredna godina.

Mićić je rekao da je u Bijeljini i Semberiji u vrijeme zatvorenih granica najteže bilo ugostiteljskim objektima i velikim kompanijama, navodeći kao primjer Etno-selo “Stanišići”, kompanije “Globus” i “Intergaj”, te Banju “Dvorovi”, ali je dodao da je u periodu zatvorenih granica bilo manje oboljelih.

“Kada su mjere ublažene, otvorene granice, počeo je i da dolazi veliki broj ljudi, ali tada imamo veći broj zaraženih. Veoma je teško ocijeniti sada šta je bolje. Efekta i boljitka bi bilo da se svijest građana promijeni, a ne da nastavljamo sa kažnjavanjem privrednih subjekata i ugostitetelja”, kaže Mićić.

On smatra da je neophodno još više poštovati mjere koje već postoje, koje su “takve, kako su Vlada Srpske i Krizni štab procijenili, da ostave i privredu u životu, ali da se poštuju mjere”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име