BEOGRAD I BANJALUKA DA USAGLASE PRINCIPE ODBRANE IZVORNE SRPSKE

0

BEOGRAD – Politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da je očigledno da je otpočela nova ofanziva onih koje žele centralizovanu BiH, u namjeri da Republika Srpska bude gurnuta u vir unutrašnjih sukoba, čime bi bilo omogućeno definitivno anuliranje dejtonskog poretka, što Srpska i Srbija ne smiju dopustiti.

Anđelković je naveo da su legitimne političke nesuglasice jedno, a bilo čije anacionalno djelovanje, makar i posredno, nešto sasvim drugo.

“Da ono ne bi kulminiralo bitno je što prije da se oficijelna Banjaluka i Beograd usaglase oko principa na osnovu kojih bi se energično delovalo radi odbrane izvorne Republike Srpske, te da oni onda budu ponuđeni svim akterima sa obe strane Drine”, rekao je Anđelković.

On je u autorskom tekstu za “Politiku” ukazao da ti principi moraju da budu ofanzivni, usmjereni ka ukidanju kolonijalne uprave nad BiH.

“I oko toga ne sme da bude lično – partijskog kalkulisanja. Ko to bude činio jasno će priznati da je puki eksponent inostranih okupatora”, rekao je Anđelković.

On je zaključio da niko nema pravo da dio evropskog prostora tretira kao krunsku koloniju iz doba rasizma i kolonijalizma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име