BEZ POSLANIKA IZ SRPSKE Počela prva sjednica Predstavničkog doma BiH nakon zaključaka Narodne skupštine

0

SARAJEVO – Sjednica Predstavničkog doma BiH počela je, ali bez prisustva poslanika stranaka iz Republike Srpske.

Kako saznaje portal Srpskainfo, poslanici iz RS će se pojaviti samo na glasanju i to za one tačke dnevnog reda za koje je procijenjeno da su od interesa za Srpsku.

Riječ je o nekoliko sporazuma, poput sporazuma Savjeta ministara BiH i i Vlade Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima i aneksu tog sporazuma za zajedničku lokaciju na graničnom prelazu Bratunac, na mostu Bratoljub.

Takođe, na dnevnom redu je i davanje saglasnosti za ratifikaciju izmijenjenog Sporazuma o finansiranju i projektu između KfW, Frankfurt na Majni i BiH koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora BiH, i Republike Srpske, koju predstavljaju Ministarstvo finansija RS i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS u iznosu od deset miliona evra – energetska efikasnost u javnim zgradama.

Takođe, poslanici iz Srpske pojaviće se na glasanju za ratifikaciju Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije o graničnim prelazima, od 13. januara 2022.

Ova sjednica Predstavničkog doma BiH prva je sjednica neke institucije BiH nakon što je Narodna skupština zaključila da predstavnici RS mogu da učestvuju na sjednicama zajedničkih institucija, ali uz uvažavanje stavova Narodne skupštine, Vlade i predsjednika Srpske.

Šefovi klubova stranaka iz Srpske održaće konferenciji za novinare u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име