BiH da ostane neutralna, Srpska neće dozvoliti ugrožavanje odnosa sa Rusijom

0

ISTOČNO SARAJEVO – Želim da iznesem stav da je najbolje da BiH ostane neutralna, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, govoreći o tenzijama u Ukrajini.

On je rekao da su politike koje su do sada vođene po pitanju NATO-a bile ispravne.

“Da dođe do sukoba, bili bismo obavezni da učestvujemo, a to ne bi bilo dobro za bilo koga u BiH “, poručio je Dodik ističući da Republika Srpska neće dozvoliti odluke koje bi ugrozile odnose sa Rusijom.

“Mislim da je najbolje da se konstituiše stav da BiH neće biti ta koja će se svrstavati na bilo koju stranu”, smatra Dodik.

Dodik je rekao da je poznat stav njegovih kolega iz FBiH o krizi u Ukrajini i da su se oni pozicionirali.

“Smatramo da treba da se osigura politika mira i stabilnosti”, poručio je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu dodajući da je dosta oprečnih informacija o sukobu oko Ukrajine.

On navodi da je svijet je u jednoj novoj dinamici, i da je potrebno da se velike slie dogoore o jednoj novoj politici, kako bi se osigurao mir. Rekao je da trenutne tenzije utiču na ekonomiju.

„Mislim da se hitno treba, u okviru entiteta sjesti i djelovati, a kao član Predsjedništva predložiću da se izmijeni zakon Centralne banke“, rekao je Dodik.

On je najavio sjednicu Predsjedništva BiH za sljedeću sedmicu.

Govoreći o sankcijama SAD i prijetnje sankcijama iz EU, Dodik kaže da su jedine sankcije koje bi mene zaboljele sankcije srpskog naroda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име