BiH dobija kandidatski status, utvrđena nova migrantska politika

0

BRISEL – Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik izjavio je u Briselu da je zadovoljan obećanjem zvaničnika Evropske unije da će BiH sljedeće godine najvjerovatnije dobiti kandidatski status.

Nakon sastanka članova Predsjedništva sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliverom Varheljem i potpredsjednikom Evropske komisije zaduženim za spoljne poslove Žozefom Boreljom Dodik je rekao da je ohrabren i prijedlogom novog pristupa rješavanju migrantske krize i ekonomskom podrškom za infrastrukturne projekte.

– Paket ekonomske podrške, koji se usaglašava i trebao bi vode biti usvojen sljedeći utorak, podrazumijeva izgradnju komunikacija, auto-puteva, željeznica, plinovoda između glavnih gradova zemalja zapadnog Balkana. Biće određeni i koridori, pa ćemo i mi uskoro početi da pripremamo dokumentaciju za te projekte. Utvrđeno ih je 18 za cijeli Zapadni Balkan – naveo je Dodik.

– To znači zadržavanje migranata na granicma i izbacivanje svih koj su se ovde zatekli bez osnova – pojasnio je Dodik na konferenciji za novinare nakon održanih sastanaka u Briselu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име