BOSANČIĆ: Vladajuća koalicija u Srpskoj je stabilna

0

BANJALUKA – Fokus vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, umjesto raspodjele funkcija, trebao da bude na rješavanju problema i poboljšanju uslova života, kaže generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić.

On za Srpskainfo kaže da je normalno da između velikog broja stranaka u vladajućoj koaliciji nekad dođe do nerazumijevanja.

– Činjenica je da je koalicija široka i da je unutar nje jedan veći broj političkih partija. Samim tim, logično je da dolazi do određenih nerazumijevanja. Mislim da tome ne treba pridavati neki pretjerani značaj. Lično mislim da je koalicija stabilna, da većih suštinskih problema nema – kaže Bosančić.

Ističe da bi bolje bilo da predmet rasprava unutar koalicije budu demografska politika i obnova Republike Srpske, povećanje životnog standarda građana, nego kadrovska raspodjela funkcija od koje nemaju svi građani koristi.

– Predmet razgovora unutar vladajuće koalicije treba da bude okrenut ka određenim rješenjima u budućnosti, poput povećanja plata, demografske politike, obnove sela. Više treba koalicija na te stvari da se fokusira, manje da se bavi kadrovskom raspodjelom. To ne treba da nam bude predmet spoticanja – jasan je Bosančić.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име