BOŠNJACI NAJAVLJUJU MOGUĆNOST BOJKOTA IZBORA U SREBRENICI

0

SREBRENICA – Iz Inicijative “Moja adresa Srebrenica” i njen kandidat za načelnika opštine Alija Tabaković najavljuju mogućnost bojkota ponovljenih izbora, nezadovoljni što Centralna izborna komisija /CIK/ i Sud BiH nisu poništili i rezultate izbora putem pošte za Srebrenicu, koje neće biti omogućeno 21. februara.

Tabaković je rekao da će konačnu odluku o tome donijeti za dva dana, saopšteno je iz Inicijative “Moja adresa Srebrenica”.

Predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ u Srebrenici LJiljana Stevanović rekla je danas Srni da je OIK ispoštovao sva uputstva dobijena od CIK-a i da obavlja pripreme za nedjeljne izbore u skladu sa tim uputstvom.

Ona je precizirala da će izbori biti ponovljeni na 26 od ukupno 29 biračkih mjesta u ovoj opštini.

“Izbori nisu poništeni samo na tri biračka mjesta, u Urisićima, Kalimanićima te za glasanje u odsustvu na nepotvrđenim glasačkim listićima. Takođe, neće biti ponavljanja izbora putem pošte”, istakla je Stevanovićeva.

Ona je navela da je OIK formirao nove biračke odbore za sva birališta.

Stevanovićeva je dodala da je najavljen veći broj posmatrača, kao i supervizori CIK-a za praćenje regularnosti izbornog postupka na svih 26 biračkih mjesta, te rada OIK-a.

Na izbornim listima ostaju isti politički subjekti i kandidati kao u novembru, a to je 31 politički subjekt za skupštinu opštine i četiri kandidata za načelnika opštine od koji su dva odustala prije novembarskih izbora i birači će se opredjeljivati između zajedničkog kandidata srpskih stranaka Mladena Grujičića i bošnjačkog kandidata Alije Tabakovića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име