BRATUNAC: SMIJENJENI ZAMJENIK NAČELNIKA I POTPREDSJEDNIK SKUPŠTINE

0

BRATUNAC – Na današnjoj sjednici Skupštine opštine /SO/ Bratunac tajnim glasanjem smijenjen je zamjenik načelnika ove opštine Branislav Trišić iz Ujedinjene Srpske.

Inicijativu za smjenu pokrenulo je 13 odbornika od 25 koliko broji bratunački parlament, a podršku je dao i načelnik opštine Srđan Rankić. Za opoziv Trišića glasalo je 17 odbornika.

Takođe, ista grupa odbornika pokrenula je inicijativu za smjenu potpredsjednika Skupštine opštine Desimira Vulića iz Socijalističke partije Srpske. Nakon tajnog glasanja utvrđeno je da je većina, odnosno 13 odbornika, glasalo za njegov opoziv.

Nakon ovih kadrovskih pitanja bez diskusija su usvojeni izvještaji o radu Skupštine i načelnika opštine Bratunac za prošlu godinu kao i programi njihovog rada za ovu godinu.

Usvojeno je još nekoliko tehničkih odluka neophodnih za obračunavanje naknada i rad opštinskih stručnih službi.

Nakon 11. tačke dnevnog reda sjednica je prekinuta, a čak još 27 tačaka ostalo je da se razmatraju na nastavku skupštinskog zasjedanja, čiji termin će biti naknadno objavljen.

Među tim tačkama su i izvještaji o radu upravnih i nadzornih odbora te direktora javnih ustanova, čiji je osnivač opština, njihovi programi rada te smjena vršilaca dužnosti direktora i postavljanje drugih kao i članova upravnih i nadzornih odbora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име