BRNABIĆ: OSTAĆE NA SNAZI POJAČANA ZAŠTITA U VAZDUHU

0

BEOGRAD – Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su bespilotne letjelice koje su danas uočene snimale jedan položaj u Kopnenoj zoni bezbjednosti i dvije kasarne, te da će nalog predsjednika Aleksandra Vučića da se pojača policijska zaštita u vazduhu ostati na snazi.

Govoreći o naređenju predsjednika Vučića, koji je i vrhovni komandant Vojske Srbije, da polete avioni “mig 29” nakon što su uočeni dronovi koji su nadlijetali područje Merdara i okolinu Raške, Brnabićeva je istakla da je riječ o bezbjednosti Srba na Kosovu i Metohiji i generalno problemima koji postoje u južnoj pokrajini.

“Ukoliko se ovakve stvari budu ponavljale mi ćemo svaku takvu letelicu da srušimo, kao što bi uradila svaka druga zemlja”, rekla je Brnabićeva za RTS.

Brnabićeva nije htjela da iznese više informacija o tome da li je poznato čije su bile letjelice, te dodala da je moguće da će o tome govoriti predsjednik Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević.

Ona je naglasila da je podignuta borbena gotovost Vojske Srbije, te navela da veruje da postoji veza i da postoji mnogo stranih faktora koji žele da znaju kakvi su planovi Srbije u vezi sa bezbjednošću Srba na Kosovu i Metohiji.

“Ono što ćemo se mi truditi da radimo kao i do sada je da čuvamo mir, da čuvamo bezbednost, da pokušamo da utičemo na stabilnost iako je ovom trenutku izuzetno teško zato što sa druge strane imamo ljude koji ne razmišljaju racionalno i koji će upotrebiti sve što može da se upotrebi da dalje destabilizuju situaciju i da svojim jednostanim potezima ugroze bezbednost”, naglasila je premijer Srbije.

RTS je ranije prenio da su na području Merdara i u okolini Raške primijećeni nepoznati dronovi koji su osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije zbog čega je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio podizanje aviona “mig 29” da se unište te letjelice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име