Brnabićeva saopštila imena ministara za novu Vladu Srbije

0

BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić nakon sjednice SNS-a saopštila je imena kandidata za ministre u novoj Vladi.

Kako je rekla za ministra spoljnih poslova predložen je Nikola Selaković, za ministra privrede Branislav Nedimović, dok je Tomislav Momirović kandidat za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministarstvo odbrane trebalo bi da pripadne Nebojši Stefanoviću, a na čelu Ministarstva kulture i informisanja trebalo bi da bude Maja Gojković.

Vanja Udovičić predložen je za ministra omladine i sporta, a Milan krkobabić za ministra za brigu o selu.

Predsjednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić takođe se obratio nakon sjednice.

“Želim da vas obavestim da smo nekoliko važnih stvari razmotrili danas i dogovorili bar što se odgovornosti SNS-a tiče. Dogovorili smo članove republičke Vlade, pokrajinske Vlade”, rekao je Vučić na početku obraćanja.

On je rekao da će krajem marta biti održana sjednica SNS-a na kojoj će biti postavljeni “novi temelji” partijskog programa, kao i temeljna rekonstrukcija u kadrovskom smislu.

Vučić je na početku obraćanja govorio o razvoju situacijue sa korona virusom u Srbiji.

“Za mene je bilo najvažnije da se ispune zadaci Vlade, da možemo da izmerimo rezultate Vlade 2021. godine, da vidimo šta je ko uradio, a ako budemo dobro radili da možemo da unesemo energiju u novu Vladu 2022. godine”, rekao je Vučić.

“Samo dve odluke nisu donete, čekamo još odluke SPS-a za jedan resor i ministarstvo bez portfelja. Tu je bilo nekih neslaganja unutar SNS-a oko potencijalnog imena ministra bez portfelja. Razmatra se o još jednom mestu ministra bez portfelja. Slušali smo narod, primedbe ljudi, da pokušamo da rešimo ta pitanja, o porodici, selu, ali i o stanju ljudskih prava”, naveo je predsednik SNS.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име