Čelični dio mosta iz filma “Bitka na Neretvi” ide na prodaju

0

MOSTAR – Upravni odbor JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica raspisao je konkurs o prodaji sekundarne sirovine-dijelova čelične konstrukcije mosta u vlasništvu Muzeja.

Dijelovi čelične konstrukcije mosta tretirani kao sekundarna sirovina, odnosno otpadno željezo visoke klase različiti masivni čelični profili izvađeni iz rijeke Neretve a procijenjene količine je 67.840,00 kg.

Azra Đelmo, direktorica Javna Ustanova Muzej Bitka za ranjenike na Neretvi za Akta.ba je kazala da je riječ o horizontalnoj desnoj rešetkastoj konstrukciji koja je od 1991. godine bila u rijeci Neretvi i sada je izvađena.

“Prodaja ovog dijela konstrukcije spade u završnu fazu pripremnih radova, nakon čega se kreće sa postavljanjem nove konstrukcije koja se izrađuje”, kazala je Đelmo.

Kada je riječ o rekonstrukciji cijelog mosta Đelmo je kazala da su pri kraju pripremni radovi, te da se trenutno završava pjeskarenje postojeće konstrukciji, ali se radi i na izradi nove konstrukcije koja će se montirati na postojeću.

Opština Jablanica, kao investitor projekta, početkom godine započela je rekonstrukciju porušenog mosta na Neretvi na ovom lokalitetu.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име