CIK POTVRDIO: Ubjedljiva pobjeda Jerinića i Grujičića

0

SARAJEVO – Boris Jerinić je osvojio 19.148 glasova odnosno 67,5 odsto od ukupnog broja glasova na izborima za gradonačelnika Doboja, dok je Mladen Grujičić u Srebrenici osvojio 5.189 glasova, što je dvostruko više od njegovog glavnog konkurenta u trci za načelnika ove opštine.

Kako je, na osnovu više od 90 odsto prebrojanih glasova, na pres konferenciji saopštio predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar, Alija Tabaković, kandidat koalicije “Moja adresa Srebrenica” za načelnika opštine, osvojio je 2.433 glasa.

Zanimljivo je da su nezavisni kandidati za ovu funkciju u Srebrenici Mile Janjić i Aleksandar Simić osvojili 28, odnosno 24 glasa.

U trci za gradonačelnika Doboja kandidat SDS i Socijalističke partije, Cvijan Filipović i Srđan Todorović osvojili su, svaki ponaosob, nešto više od 16 odsto glasova.

Bakalar je rekao da CIK nije dobio nijedan prigovor za povrede izbornog procesa, koji je u nadležnosti CIK BiH.

– Tri prigovora koja su pristigla odnose se na Doboj i u nadležnosti su Gradske izborne komisije Doboj. Prema informacijama MUP RS, nije bilo incidenata, osim što je jednom narušen javni red i mir – rekao je Bakalar.

Predsjednik Centralne izborne komisije je saopštio da se glasovi za odbornike u Srebrenici i Doboju još obrađuju i da će rezultati biti objavljeni danas, na veb stranici CIK BiH.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име