CRVENI KRST U VLASENICI ORGANIZOVAO AKCIJU DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

0

VLASENICA – Više od 40 dobrovoljnih davalaca krvi u Vlasenici prijavilo se za učešće u današnjoj akciji koju je organizovao opštinski Crveni krst povodom obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta.

Sekretar vlaseničkog Crvenog krsta Milena Neđić izjavio je novinarima da u akciji učestvuje veliki broj maturanata iz Srednjoškolskog centra “Milorad Vlačić”, zajedno sa profesorima, koji daju krv prvi put.

“Tu su i novinari, radnici lokalne uprave, Vatrogasne jedinice, Šumskog gazdinstva `Birač`”, navela je Neđićeva i dodala da akcija u Domu zdravlja teče po planu.

Ona je naglasila da su za učesnike akcije pripremili majice, privjeske, značke, kao i hranu, kao mali znak pažnje.

Vladimir Dražić, šef Službe za transfuziju u bolnici u Zvorniku, koja realizuje današnju akciju, rekao je da tradicionalno svake godine bar po jednom dolaze u Vlasenicu, osim prošle, kada je akcija izostala zbog epidemiološke situacije.

Dražić je dodao da će im ova akcija pomoći da povećaju zalihe krvi, te da se u odnosu na proteklih pet ili šest godina povećava broj davalaca.

“U prošloj godini je za 20 do 30 odsto uzeto manje krvi zbog virusa korona, ali su i bolnice manje radile što se tiče hladnih operacija, tako da se to iznivelisalo, nadamo se da će se uskoro sve vratiti u normalu”, naveo je Dražić.

Vatrogasac Velibor Gavrilović izrazio je zadovoljstvo što može da učestvuje u ovoj humanoj akciji.

“Poklonio sam krv pet ili šest puta. I moje kolege se odazivaju ovoj akciji kada god su u prilici, time pokazujemo našu humanost na djelu”, istakao je Gavrilović.

Povodom Nedjelje Crvenog krsta, koja se obilježava od 8. do 15. maja, Crveni krst Vlasenica dobio je od Crvenog krsta Republike Srpske 13 prehrambenih i pet higijenskih paketa, koje će u narednim danima uručiti višečlanim i socijalno ugroženim porodicama sa područja opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име