ČUBRILOVIĆ: CIK U IZBORNI PROCES UVEO NEZAKONITE RADNJE

0

BANJALUKA – Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović ocijenio je da odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH da odbije zahtjev PDP-a i SDS-a za poništavanje opštih izbora za nivo predsjednika Republike Srpske ne umanjuje odgovornost CIK-a koji je u ovaj proces uveo nezakonite radnje.

“Ništa se drugo nije ni moglo očekivati, jer je zahtjev opozicije nerazuman. Bojim se da CIK teško može da izađe iz cijelog procesa na zakonit način”, rekao je Čubrilović Srni.

On je naveo da je postupcima CIK-a omalovaženo nekoliko stotina ljudi koji su učestvovali u biračkim odborima.

“Ovim načinom rada zakonitost CIK-a je dovedena u pitanje. Nadam se da će razum pobijediti i da će biti verifikovani izborni rezultati koji su dostavljeni sa terena jer je kontrolno brojanje glasova pokazalo da tu nema odstupanja kojima bi trebalo davati značaj”, zaključio je Čubrilović.

Centralna izborna komisija BiH odbila je jednoglasno na današnjoj sjednici zahtjeve PDP-a i SDS-a za poništavanje opštih izbora za nivo predsjednika Republike Srpske.

Kako je rečeno na sjednici, zahtjevi su odbijeni zbog toga što nije donesena odluka o utvrđivanju rezultata izbora, a istaknuto je i da CIK može poništiti izbore samo ako se ustanovi da je u toku izbornog procesa došlo do propusta koji utiču na nepravilnost izbora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име