ČUBRILOVIĆ: DEMOS ĆE BITI UVAŽEN PARTNER U FORMIRANJU BUDUĆE VLASTI

0

PALE – Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je večeras na Palama da je DEMOS zadovoljan rezultatima na proteklim opštim izborima u BiH i istakao da su parlamentarna politička partija i na nivou Republike Srpske i za nivo parlamenta BiH.

Čubrilović je rekao da je DEMOS za nivo Republike Srpske osvojio pet poslaničkih mandata i jedan mandat za nivo Parlamentarne skupštine BiH.

“To daje realne osnove da budemo uvažen partner u formiranju buduće vlasti”, rekao je Čubrilović novinarima nakon sjednice Predsjedništva DEMOS-a.

Navodeći da su na današnjoj sjednici djelimično analizirani rezultati proteklih izbora, Čubrilović je rekao da DEMOS nema razloga za nezadovoljstvo s obzirom na to da je ovo prvo učešće te stranke na parlamentarnim izborima, a pobijedili su i kandidati za pojedinačne funkcije koje je podržavao DEMOS.

Čubrilović je rekao da su na sjednici donijeli i odluku o učešću o pregovorima za formiranje buduće zakonodavne i izvršne vlasti sa koalicionim partnerima i onima koje je DEMOS podržao za pojedinačne funkcije, kao i onima za koje se opredijeli najveći koalicioni partner SNSD.

“U funkciji smo priprema za unutarstranačke izbore koji nam slijede narednih mjeseci. Izvrišićemo pripremu i donijeti odgovarajuće odluke”, istakao je Čubrilović.

Novoozabrani poslanik DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Aco Stanišić rekao je da će se u budućem poslaničkom radu fokusirati na sve što je DEMOS obećao u predizbornoj kampanji, a to je da Sarajevsko-romanijska regija dobije više pažnje republičkih institucija.

On je naglasio da je potrebno više ulaganja u infrastrukturu, u ljudske kadrove.

Stanišić je rekao da je DEMOS ostvario očekivani dobar rezultat, naglasivši da su birači prepoznali rad na terenu i sinergiju sa ljudima.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име