ČUBRILOVIĆ: Maksimalni napori da se poboljša status boračke populacije

0

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je u vezi sa najavama o mogućnostima rasprave o boračkim pitanjima na sjednici Skupštine da će u prijedlog dnevnog reda biti uvršten i prijedlog za izmjene zakona koji uređuje pitanja ove populacije, ako taj dokument bude pripremljen i dostavljen u skladu sa Poslovnikom o radu.

Čubrilović je u razgovoru sa predsjednikom BORS-a generalom Milomirom Savčićem da parlament, Vlada i druge institucije i organi vlasti Srpske čine maksimalne napore kako bi se poboljšao status boračke populacije koji su najzaslužniji za očuvanje Republike.

Predsjednik parlamenta danas je zajednom sa predsjednikom skupštinskog Odbora za boračko-invalidsku zaštitu Marinkom Dragišićem razgovarao sa generalom Savčićem o položaju i statusu pripadnika boračke populacije, kao i o procedurama za izmjene zakona koji regulišu oblast boračkih prava.

U toku sastanka je istaknuto da BORS, kao najbrojnije reprezentativno udruženje, na adekvatan način zastupa boračku populaciju i aktivno učestvuje u izradi svih zakona čiji je cilj poboljšanje statusa boraca, saopšteno je iz Narodne skupštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име