Čubrilović: Parlament će zauzeti konačan stav o Inckovom pismu

0

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će ova institucija zauzeti konačan stav o pismu koji joj je uputio visoki predstavnik za BiH Valentin Incko.

“Neprimjereno je obraćanje na ovaj način visokog predstavnika”, rekao je Čubrlović novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Narodne skupštine.

Prema njegovim riječima, ad hok tijelo je razmatralo dodjelu priznanja određenim ljudima, a Narodna skupština Republike Srpske ni na koji način to nije razmatrala.

Čubrilović smatra da visoki predstavnik svojim obraćanjem u javnosti želi da u politički zagađen prostor unese dodatnu jedinicu mjere kojom neće biti stvoreni bolji odnosi među narodima u BiH i neće se doprinijeti stabilizaciji odnosa.

“Pismo visokog predstavnika bilo je pokušaj da se nametne kolektivna odgovornost jednom narodu. Neukusno je i poređenje nacista iz Drugog svjetskog rata i ljudi koji su eventualno počinili zločine tokom građanskog rata u BiH”, rekao je Čubrilović.

On je rekao da ne opravdava nijedan ratni zločin.

“Ni na koji način ne prejudiciram konačan odgovor Narodne skupštine o Inckovom pismu”, zaključio je Čubrilović.

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske primio je 3. februara Inckovo pismo upućeno predsjedniku parlamenta Srpske Nedeljku Čubriloviću i klubovima poslanika u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je, 24. oktobra 2016. godine, dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име