ČUBRILOVIĆ: VLADAJUĆA KOALICIJA IMA SNAGU DA VODI REPUBLIKU SRPSKU

0

BANJALUKA – Predstavnici vladajuće koalicije u Republici Srpskoj sigurni su da će na predstojećim opštim izborima pobijediti s ciljem, kako su naveli, očuvanja Srpske i njenih interesa.

Nakon potpisivanja koalicionog sporazuma, oni su istakli da je neophodno nastaviti putem očuvanja Republike Srpske i nakon opštih izbora imati jedinstven nastup na niovu BiH.

Koalicioni partneri su naveli da su apsolutno jedinstveni u podršci kandidatu za predsjednika Republike Srpske Miloradu Dodiku i kandidatu za srpskog člana Predsjedništva BiH Željki Cvijanović.

Dodik je rekao da će nastojati osvojiti dvotrećinsku većinu kako ne bi zavisili ni od koga, a da će stranke podijeliti vlast u skladu s rezultatima.

Dodik je rekao da sve ankete govore da će ova koalicija i njeni kandidati ostvariti pobjedu.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je danas nakon potpisivanja koalicionog Sporazuma o zajedničkom djelovanju na opštim izborima ove godine da su ovim sporazumom stranke verifikovale dosadašnju saradnju.

“Potpisom smo dali saglasnost i našim lokalnim i opštinskim odborima da ćemo podržati kandidate za pojedinačne funkcije”, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je, takođe, dodao da ova koalicija ima snagu da vodi Republiku Srpsku.

On je poručio da kandidati za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željka Cvijanović nisu samo kandidati SNSD-a, već koalicije koja ima kapacitet da ostvari bolji izborni rezultat nego prethodna dva izborna procesa.

“DEMOS će sigurno biti korektan partner, odradiće kampanju u korist svojih kandidata za poslaničke mandate i zajedničkih kandidata za pojedinačne funkcije”, rekao je Čubrilović nakon potpisivanja koalicionog sporazuma.

Кoalicioni sporazum u Banjaluci potpisali su lideri SNSD Milorad Dodik, DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, Socijalističke partije Petar Đokić, NDP-a Dragan Čavić, NPS-a Darko Banjac i Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име