Čubrilović: Zašto bih se plašio sankcija, i to je za ljude

0

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da će parlament u formi zaključka odgovoriti na pismo visokog predstavnika Valentina Incka kojim je zatraženo poništavanje povelja dodijeljenih određenim licima.

“Mi smo uložili dosta truda da adekvatno uvažimo to pismo, bez obzira što mislimo da nije upućeno na pravu adresu, da ga razmotrimo iz svih aspekata”, rekao je Čubrilović.

On je objasnio da će konačan odgovor biti na Narodnoj skupštini Republike Srpske u formi zaključka i da će to biti stav poslaničkih klubova koji će biti upućen visokom predstavniku.

“Mislim da su javnost i poslanici previše vremena i truda potrošili i da se previše značaja dalo takvom pismu. Mislim da ovo nije trebalo nikome, ni visokom predstavniku, ni nama poslanicima i rukovodstvu Narodne skupštine”, ocijenio je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, od predsjednika i šefova klubova poslanika Incko je tražio da se izjasne o nečemu što je bilo prije pet godina.

“Vrlo je upitno da li visoki predstavnik može Narodnoj skupštini na taj način da stvara obaveze i mislim da je Narodna skupština Republike Srpske pogrešna adresa za takvo pitanje”, naveo je Čubrilović za BHT.

On je istakao da se Narodna skupština nikada nije bavila temom dodjele povelja ni kome će biti dodijeljene, nego je to bilo pitanje posebno formiranog ad hok tijela za obilježavanje godišnjice Narodne skupštine Republike Srpske.

Odgovarajući na pitanje za šta će glasati i da li treba da budu oduzete povelje, Čubrilović je rekao da nije bitno šta misli on, već da je bitan stav Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović je istakao da ne vidi razloga da bi mogao biti sankcionisan i zašto bi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske bio odgovorniji od svih ostalih koji učestvuju u kreiranju odluka i zaključaka.

“Zašto bih se plašio sankcija, i to je za ljude”, zaključio je Čubrilović.

Razmatranje pisma visokog predstavnika u BiH upućenog predsjedniku Narodne skupštine i klubovima poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske jedna je od preostalih tačaka sutrašnjeg nastavka sjednice Narodne skupštine Srpske.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име