CVIJANOVIĆ: DOJAVE O BOMBAMA DIO GLOBALNE AKCIJE

0

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da su prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama u školskim i zdravstvenim ustanovama dio globalne akcije, te da je važno pronaći one koji prijetnje upućuju.

“Udarate na one koji su najosjetljiviji, prvo ste to uradili sa djecom i bili su zabrinuti roditelji, djeca i nastavno osoblje, a onda idete dalje, pa pravite pometnju kada je riječ o pacijentima i zdravstvenim radnicima koji predano rade”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da je važno svaku tu prijetnju temeljno provjeriti, a onda i pronaći one koji imaju takve loše namjere.

“Postoje razne vrste uznemiravanja, hibridnih ratova, svega nečega što se danas dešava u svijetu koji postaje više svijet dezinformacija nego informacija, ali mislim da jeste za svaku osudu i dajem podršku našim institucijama da rade na rasvjetljavanju ovakvih stvari”, rekla je Cvijanovićeva.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske jutros je dojavljeno da je postavljen eksploziv, a isto se dogodilo i juče u više od 400 osnovnih i srednjih škola u Srpskoj, nakon čega je policija ustanovila da su dojave bile lažne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име