Cvijanović: Imena kandidata u narednih mjesec dana

0

BANJALUKA – Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da će u roku od nekih mjesec dana vladajuća koalicija izaći sa imenima kandidata za predstojeće izbore.

“Nema nikakve potrebe da se žuri niti da se od toga pravi neka priča. Imate propisane rokove za održavanje izbora, zna se kada se mora izaći sa kandidatima. U SNSD-u se nikad nije nešto pretjerano rano ni ulazilo u razgovore o ovom pitanju”, rekla je Cvijanovićeva za RTRS.

Cvijanovićeva je naglasila da su politike definisane i bazirane na jačanju i očuvanju Republike Srpske, na zaštiti ustavnih prava.

“Idemo dalje, ma kako teška bila ova kriza. Idemo da vidimo kojim mjerama možemo da olakšamo život našim građanima kroz povećanje penzija, plata, socijalne zaštite, svih neophodnih socijalnih davanja”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila na dodatni program koji će pomoći poljoprivrednim proizvođačima, te navela da se vodi računa o tome da ono što se dešava u svijetu, a što se odražava na sve ekonomije, pa tako i domaću, ne dovede u pitanje realizaciju važnih infrastrukturnih projekata.

“To su pozicije sa kojih mi nastupamo”, rekla je Cvijanovićeva.

Govoreći o tome što predstavnici Zapada često gledaju BiH kroz prizmu dešavanja u Ukrajini, Cvijanovićeva je navela da te zemlje zloupotrebljavaju situaciju i time traže pokriće za neke svoje aktivnosti ovdje.

“Mi smo zato na samom početku tog tragičnog dešavanja rekli da želimo biti neutralni. Nismo počeli proces, nismo krivi za njega. S druge strane, duboko vjerujem u to da su nama i Rusi i Ukrajinci braća, da su oni bili i ostaće braća i žalimo što se ovo dešava”, navela je Cvijanovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име