Cvijanović: Moje je da pozovem sve predsjednike stranaka na sastanak, a njihovo je da dođu ili ne

0

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je predstavnicima institucija i predsjednicima svih parlamentarnih stranaka u Srpskoj uredno poslan poziv za sastanak u petak, 1. oktobra i da ne zna zašto iz SDS-a nisu obavijestili Mirka Šarovića o tome.

oguće da u stranačkoj kancelariji niko ne radi, ili možda radi, ali ne obavještavaju partijskog šefa o dopisima iz institucija Republike Srpske – rekla je Cvijanovićeva Srni upitana da prokomentariše Šarovićevu izjavu da je iz medija saznao da je predsjednik Srpske zakazala sastanak za petak povodom odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama Republike Srpske.

Ona je podsjetila da su opozicioni lideri prekjuče komentarisali i usvajanje odluke Savjeta ministara o privremenom finansiranju zajedničkih institucija BiH, a prethodno je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik obavio telefonski razgovor sa svim predsjednicima političkih partija.

– Neki su rekli da je to u redu, a drugi da nemaju ništa protiv, ali naravno da „ne mogu to javno hvaliti u medijima“. Kako su komentarisali u medijima, vidjeli smo – navela je predsjednik Srpske.

Ona je naglasila da je za nju irelevantno i to što poručuju preko medija povodom poziva predsjednika Republike da se razgovara o odluci Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama Republike Srpske.

– Kako je moje bilo da ih pozovem, tako je i njihovo da odluče hoće li ili neće učestvovati na tom sastanku i nema tu šta više da se objašnjava – istakla je Cvijanovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име