Cvijanovićeva najavila: Vladu će činiti stručnjaci, biće i kadrovskih osvježenja

0
BANJALUKA – Vlast u Republici Srpskoj biće formirana na vrijeme, potvrdila je predsjednica Srpske Željka Cvijanović u emisiji Otvoreno rečeno Radija Republike Srpske.

Predsjednica Srpske je istakla da Republika Srpska svaki put do sada svoju vlast formira u najkraćem roku, za razliku od Federacije BiH.

Cvijanovićeva je dodala da će novi saziv Narodne skupštine biti konstituisana polovinom mjeseca, kako je ranije i najavljeno, ali i da će ubrzo biti sastavljena i nova Vlada Srpske. I ovaj put, dodaje, Vladu će činiti kompetentni stručnjaci za sve oblasti, od zdravstva do poljoprivrede.

“Biće kadrovskih osvježenja, Vlada će biti brzo formirana, dobiće veoma brzo prve obrise, naravno ne odmah u javnosti. Naravno da su teški izazovi pred novom Vladom. Oročenje je na dvije godine jer se stvari na globalnom planu dešavaju, tako da će vjerovatno biti neophodne i određene kadrovske izmjene”, rekla je predsjednica Srpske.

Ona je istakla da teška vremena zahtijevaju poseban angažman, izrazivši uvjerenje da će nova Vlada Srpske biti uspješna kao i prethodne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име