DAMJANOVIĆ: EKSKURZIJE U SKLADU SA PREPORUKAMA INSTITUTA

0

ZVORNIK – Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je danas da će se ekskurzije, izleti i maturske večeri organizovati u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo.
Damjanović je naveo da je Institut za javno zdravstvo na neki način dozvolio da se mogu organizovati ekskurzije, a da je u pravilnicima srednjih i osnovnih škola to precizirano kako se to može učniti.

On je danas u Zvorniku, gdje prisustvuje sastanku Aktiva direktora srednjih i osnovnih škola regije Birač, rekao da je zadovoljan radom obrazovnih ustanova u ovoj regiji i u nastavnim i u vannastavnim aktivnostima.

“Razgovaramo o stanju i načinu organizovanja nastave u vremenu u kojem je još na snazi epidemiološka situacija izazvana virusom korona, o takmičenju na način vraćanja u normalu, o spoljašnjem vrednovanju kvaliteta rada škola koje smo započeli 2019. godine, a prekinuto je iz epidemioloških razloga”, rekao je Damjanović novinarima.

On je dodao da Pedagoški zavod u narednih mjesec i po dana treba da izvrši spoljašnje vrednovanje 105 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Birač Biljana Pisić, koja je direktor Srednjoškolskog centra “Petar Kočić” iz Zvornika, nada se da će maturske ekskurzije biti realizovane jer su učenici tokom pandemije biti uskraćeni za mnogo toga.

“Važno je da djeca osjete šta znači matruska ekskurzija, da se druže i da posjete neke istorijske znamenitosti koje imamo u Republici Srpskoj”, rekla je Pisićeva.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola na regiji Birač Andrija Mlađenović zahvalio je predstavnicima Pedagoškog zavoda i dodao da će u zajedničkom radu biti otkonjene sve nedoumice prisutne u organzaciji nastave.

Direktor Tehničkog školskog centra Zvornik Goran Grujuić ocijenio je da je stanje u srednjoškoslkom obrazovanju daleko bolje i u materijalnom i u pogledu kvaliteta nastave u odnosu na raniji period.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име