DATA SAGLASNOST ZA KUPOVINU BIVŠE FABRIKE U SREBRENICI

0

SREBRENICA – Skupština opštine Srebrenica donijela je odluku o davanju saglasnosti za kupovinu bivše fabrike za proizvodnju betonskih blokova za pokretanje drugih proizvodnih djelatnosti u tom objektu.

Na sjednici je usvojen izvještaj o radu načelnika opštine Mladena Grujičića za prošlu godinu, kao i izvještaj o izvršenju budžeta za 2019. godinu.

Odbornici su usvojili izvještaje o radu nadzornih i upravnih odbora firmi i ustanova čiji je osnivač opština, s tim da nisu usvojeni izvještaji upravnih odbora Kulturnog centra i obdaništa “Poletarac”.

Na sjednici su usvojeni i izvještaji o radu Komunalnog preuzeća “Polet”, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Turističke organizacije, obdaništa i Radio Srebrenice, dok izvještaj o radu Kulturnog centra nije usvojen, kao ni izvještaj o radu Upravnog odbora te ustanove.

Odbornici su donijeli odluku o raspodjeli sredstava od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta.

Jedanaest odbornika, koji čine skupštinsku većinu, jednoglasno su usvojili i Akcioni plan opštine za otklanjanje propusta i nepravilnosti u radu opštine što je u svim segmentima rada utvrdila Služba za reviziju Republike Srpske koja je podnijela negativan izvještaj o radu opštinskih organa u ovoj opštini.

Načelnik Grujičić je rekao da je Akcioni plan sačinjen na osnovu preporuka Službe za reviziju i data su konkretna zaduženja opštinskim službama da isprave greške koje su činjene.

Na današnjem drugom nastavku 21. sjednice Skupštine opštine Srebrenica konačno je završeno razmatranje svih predviđenih tačaka dnevnog reda.

Današnji nastavak sjednice Skupštine opštine zakazao je potpredsjednik Dragić Glišić, koji je obrazložio da je to učinio u skladu sa propisima, na zahtjev trećine odbornika jer, kako je istakao, aktuelni predsjednik Skupštine opštine Nedib Smajić nije zakazao nastavak sjednice u zakonskom roku.

Današnji nastavak sjednice napustili su bošnjački odbornici, koji su tražili određene izmjene dnevnog reda u odnosu na onaj koji je već usvojen prilikom početka ove sjednice u septembru.

Ovim je iscrpljen dnevni red 21. sjednice Skupštine opštine Srebrenica čiji je nastavak sa istim dnevnim redom zakazao aktuelni predsjednik Smajić za petak, 30. oktobar. Smajić danas nije prisustvovao sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Glišić.

Sjednica je održana u bioskopskoj sali Kulturnog centra uz primjenu propisanih epidemioloških mjera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име