DEMOS pripremio podsjetnik za opšte izbore, ciljevi stranke realni

0

ZVORNIK – Predsjednik DEMOS Nedeljko Čubrilović izjavio je nakon sjednice Predsjedništva Glavnog odbora DEMOS-a u Zvorniku da je cilj ove stranke, kada su u pitanju opšti izbori, realan, a to je da se, uz dobre pripreme, poboljšaju rezultati sa prošlih lokalnih izbora.

“DEMOS je pripremio podsjetnik za opšte izbore čime, na koji način će se baviti i do kog roka bi trebalo da se završe sve pripreme”, rekao je Čubrilović i istakao da će za nekoliko dana biti imenovan Centralni izborni štab, te data obaveza svim lokalnim zajednicama da imenuju svoje lokalne izborne štabove, dok su neki to već uradili.

On je naglasio da su na sjednici Predsjedništva u širem kontekstu sagledane političke prilike u Republci Srpskoj i ocijenio da ova izborna godina nosi dosta nepoznanica u kontekstu sveukupnih političkih kretanja.

“Priželjkujemo da se održe opšti ibori u BiH, bez obzira na različite najave i nesuglasice oko toga hoće li biti novog Izbornog zakona, hoće li biti usaglašen i šta su čija viđenja kada su u pitanju izbori u BiH”, rekao je Čubrilović.

On je istakao da, nažalost, ima mnogo i onih kojih se ne tiču izbori u BiH, a utiču na njih hoće li ih biti ili neće.

“Ne trebamo mi da podliježemo atmosferi raznih podmetanja kojih je uvijek bilo pred izbore, da se izmisle neke afere kojima bi se građani više bavili od samih izbora”, poručio je Čubrilović.

Zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović rekla je da su funkcioneri ove stranke u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti prvenstveno fokusirani na aktivnosti koje će u što većoj mjeri sanirati posljedice izazvane svjetskim političkim prilikama, odnosno da su uključeni u aktvnosti koje će ići u pravcu pomoći privredi i stanovništvu.

“S druge strane, činjenica je da smo ušli u izbornu godinu, pa je i ova sjednica Predsjedništva DEMOS-a dio redovnih aktivnosti i pripremnog karaktera za opšte izbore”, rekla je Stevanovićeva, koja je i predsjednik Gradskog odbora ove stranke u Zvorniku.

Ona je podsjetila da je DEMOS na prošlim lokalnim izborima osvojio ukupno 43.000 gasova i 74 odborničak mandata i da se u međuvremenu taj broj povećao na više od 80 odbornika na teritoriji Republike Srpske.

“Što se tiče regije Zvornik, odnosno Izborne jedinice sedam, Demos je na prošlim lokalnim izborima osvojio 8.560 glasova, jedno načelničko mjesto /Šekovići/ i 15 odborničkih mandata. U međuvremnu, DEMOS-u je pristupio odbornik druge političke opcije tako da u regiji DEMOS ima 16 odbornika”, navela je Stevanovićeva.

Ističući da očekuje dobar izborni rezultat Demosa u Republici Srpskoj, Stevanovićeva je rekla da na regiji Birač očekuje još veći uspjeh nego na prošlim lokalnim izborima, napominjući da svi nosioci izbornih funkcija Demosa u ovoj regiji obavljaju svoje poslove dobro i u stalnom su kontkatu sa građanima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име