Dezinfekcija škola nakon izbora, nastava na daljinu

0

BANJALUKA – U Republici Srpskoj će od 16. do 20. novembra biti obustavljen vaspitno-obrazovni rad u osnovnim i srednjim školama, kao i Domu učenika u Doboju usljed potrebe dezinfekcije prostorija koje će biti korištene kao biračka mjesta za lokalne izbore, odlučio je Republički štab za vanredne situacije.

Sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj su obavezne da u navedenom periodu organizuju nastavu na daljinu, korištenjem sredstava elektronske komunikacije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Republički štab je zadužio Republičku upravu civilne zaštite da dezinfikuje navedene prostorije zbog zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u ovim ustanovama.

Zaduženo je i Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod da obezbijede podršku za odvijanje nastave na daljinu.

Republički štab za vanredne situacije zaključio je da se ustupa objekat Doma učenika u Trebinju za potrebe kovid bolnice, u skladu sa zahtjevom Gradskog štaba za vanredne situacije.

Zadužuju se Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Gradski štab za vanredne situacije u Trebinju da učenike koji borave u Domu smjeste u odgovarajuće objekte na području grada, vodeći računa o najboljem interesu učenika.

Republički štab odobrio je donaciju lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa korona.

Za realizaciju ovog zaključka zadužen je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име