DIO MEDICINARA IZ SRPSKE BIĆE VAKCINISAN U SRBIJI

0

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas mogućnost da dio medicinskih radnika iz Republike Srpske bude vakcinisan protiv virusa korona u Srbiji, navodeći da će o tome razgovarati sa premijerom Srbije Anom Brnabić i predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

“Narednih dana moramo da rešavamo i verujem da ćemo uspeti da rešimo, da pozovemo deo po deo medicinskih radnika iz Republike Srpske da na teritoriji Srbije i njih vakcinišemo jer nemamo dozvolu da izvozimo vakcine, a želimo da zaštitimo koliko god je moguće i stanovništvo iz Republike Srpske”, rekao je Vučić.

On je, nakon sastanka sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, istakao da je francuski predsjednik dva puta rekao da je Srbija pametno postupala u vezi sa nabavkom vakcina protiv virusa korona.

“Ne znam da li smo pametno, ali smo se borili, radili, trudili. Dok ne vakcinišemo 1,5 ili dva miliona ljudi, ne mogu da kažem da smo blizu završetka, a biću zadovoljan tek kada vakcinišemo tri miliona ljudi”, rekao je Vučić za Televiziju “Pink”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име