DMIČIĆ: CILJ DEMOS-a ŠEST MANDATA U NARODNOJ SKUPŠTINI

0

BANJALUKA – Predsjednik Političkog savjeta Demokratskog saveza /Demos/ Mile Dmičić rekao je da je cilj Demosa na predstojećim opštim izborima obezbjeđivanje najmanje šest mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i jednog mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Ukoliko dođe do određenih dogovora i uslova, Demos će da ponudi i kandidata za određenu inokosnu funkciju ako to bude zajednički interes vladajućeg koalicionog bloka, rekao je Dmičić nakon sjednice Političko-ekonomskog savjeta u Banjaluci.

Dmičić je rekao da u javnosti još ništa nije rečeno o kandidatima za najvažnije funkcije na predstojećim izborima.

“Mi ovim samo podstičemo kvalitetno razmišljanje o tome da i mi imamo dovoljno kadrovskog potencijala da potpomognemo, ukoliko bude trebalo, u definisanju određenih prijedloga za najkvalitetnija rješenja i ništa više”, rekao je Dmičić novinarima.

On je istakao da Demos želi da doprinese privrednom oporavku, jačanju vrijedonosnog sistema, demografskom i razvoju ruralnog prostora.

Upitan da prokomentariše odluku Ustavnog suda BiH, koji je ukinuo pojedine odredbe određenih akata Narodne skupštine Republike Srpske, Dmičić je rekao da u Ustavu BiH ne postoji nijedna norma koja govori o materiji o kojoj je na posljednjoj sjednici taj sud donosio odluke.

“Riječ je o ocjeni dokumenata od Ustavnog suda za koje Ustavni sud nema nadležnosti jer su to akti političkog karaktera, a Ustavni sud na vrhu svojih nadležnosti kaže da štiti Ustav. Onda treba da štiti i u smislu da sve svoje odluke zasniva na tome da su one ocjenjivanje ustavnosti akata pravnog karaktera. Ovdje je riječ o političkim dokumentima”, istakao je Dmičić.

Potpredsjednik Političko-ekonomskog savjeta Demosa Slobodan Nagradić rekao je da će ta stranka na opštim izborima učestvovati samostalno za kandidate za Narodnu skupštinu Srpske i parlament BiH.

“Nećemo ići u predizborne koalicije. O koaliciji ćemo razgovarati nakon izbora u zavisnosti od toga koji i kakav rezultat ostvarimo”, naveo je Nagradić i najavio da će Demos na predstojećim izborima, vjerovatno, nastupati pod sloganom “Bez dileme”.

Nagradić je naglasio da je cilj političkog djelovanja te stranke da Republika Srpska bude dejtonska kategorija.

“To znači da poštujemo i Dejtonski mirovni sporazum i da smatramo da ne treba izazivati sile mraka i beznađa da svaki čas nagovještavaju neke promjene Ustava BiH. Ustav BiH dovoljno pruža mogućnosti razvoja sve i jednom entitetu, distriktu i kantonima u Federaciji”, ukazao je Nagradić.

Predsjednik Organizacije žena Demosa Radmila Kocić Ćućić rekla je da je ta organizacija u fokus svoga rada stavila demografsku obnovu Republike Srpske.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име