DNS-ov “KORONA PARTI”, SMJENE NA POMOLU

0

BANJALUKA / PRIJEDOR – Nakon sjednice Predsjedništva i odluke o izlasku iz vladajućeg bloka, vrh DNS-a započeo je slavlje, koje je startovalo u stranačkim prostorijama u Banjoj Luci, a nastavljeno je kasno večeras u Prijedoru, na čelu sa predsjednikom te stranke Nenadom Nešićem.

Na video-snimcima sa ovog okupljanja, jasno je da se radi o klasičnom “korona partiju”, pošto su DNS-ovci, u euforiji zbog političkog zaokreta, potpuno zaboravili na socijalnu distancu i ostala pravila u vrijeme pandemije, a o broju prisutnih da se i ne govori.

U međuvremenu, uveliko se šuška i o smjenama svih DNS-ovih kadrova sa republičkih i zajedničkih funkcija na nivou BiH. Portal “Banjaluka.net” saznao je koji kadrovi ove stranke uskoro mogu da očekuju smjene sa funkcija u izvršnoj vlasti i javnim preduzećima.

Tu su ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić, direktor Sekretarijata za izbjegla i raseljena lica RS Marko Aćić, direktor Bolnice Prijedor Mirko Sovilj, kao i generalni direktor “Željeznica RS” Slavko Gligorić.

Ista politička sudbina čeka i direktora Banje “Mlječanica” u Kozarskoj Dubici Darka Banjca, a njegovim stopama će krenuti i direktor Fonda za zapošljavanje invalida Mile Šurlan, direktor Operatora sistema podsticaja Borivoje Obradović, ministar saobraćaja i veza RS Đorđe Popović, te ministarka za upravu i lokalnu samoupravu RS Senka Jujić.

U ovoj koloni se nalaze i direktor poslovne zone “Incel” Saša Panić, direktor psihijatrijske bolnice “Jakeš” Siniša Nikić, kao i direktor Šumskog gazdinstva “Oštrelj” Daliborka Kerezović, koja će biti prva smijenjena, jer već ima tri krivične prijave.

Ladice u kancelarijama već mogu početi da prazne i direktor “Komunalca” u Bijeljini Diko Cvjetinović, izvršni direktor “Elektro Hercegovine” Slavko Dangubić, izvršni direktor Elektroprivrede Jovica Vlatković, direktor banjalučkog Depota Novo Grujić, izvršni direktor RiTE Ugljevik Dragiša Vidaković, te više direktora sektora u Željenicama RS, a društvo će im praviti i direktor Poreske uprave Pale Marko Kubatlija,

U ovoj grupi se nalaze i zamjenik direktora RUGIP-a Srđan Radulj, pomoćnik direktora RUGIP-a Boris Krčmar, pomoćnik ministra uprave Nikola Knežević, pomoćnik ministra zdravlja Ljiljana Ivančević, direktor TORS-a Nada Jovanović, član Komisije za hartije od vrijednosti Darko Barašin, više savjetnika šefova kabineta, izvršni direktor za proizvodnju u Šumama RS Dragana Vukčević, direktor Nacionalnog parka “Kozara” Dragan Romčević i direktor Agencije za osiguranje Slaven Dujavković.

Tu su i Ognjen Vučen, izvršni direktor “Aerodroma RS”, Radana Daljević, direktor Sekretarijata za zakonodavstvo, Nataša Kostić, pomoćnik ministra saobraćaja, Rajka Vukaljević, sekretar Ministarstva saobraćaja i bliska saradnica Nenada Nešića, Dragana Čađo, sekretar u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave, Nikola Spasojević, pomoćnik ministra privrede i preduzetništva, kao i Siniša Gavrić, izvršni direktor “Autoputeva RS”.

Ovim se ne završava krug predstavnika DNS-a, koji će ostati bez fotelja. Riječ je o najbitnijim funkcionerima, čija mjesta će biti upražnjena u prvom talasu, a u narednoj fazi smjene mogu da očekuju i kadrovi DNS-a po dubini, odnosno načelnici odjeljenja u lokalnim upravama, direktori škola, kao i direktori niza drugih javnih ustanova na lokalnom nivou.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име