DO 10. JUNA ANKETA O ZASIJANIM POVRŠINAMA

0

BANJALUKA – Republički zavod za statistiku od sutra do 10. juna sprovodiće anketu “Godišnje istraživanje o zasijanim površinama na kraju proljetne sjetve i procjena prinosa ranih kultura” kojom će na teritoriji Republike Srpske biti obuhvaćeno oko 3.800 poljoprivrednih gazdinstva.

Iz Republičkog zavoda za statistiku saopšteno je da će biti obuhvaćeno oko 3.360 porodičnih i 420 gazdinstava pravnih lica i preduzetnika.

Anketiranje će biti obavljeno na slučajno odabranom uzorku, telefonskim putem uz pomoć angažovanih ovlaštenih anketara Zavoda.

“Ovom statističkom aktivnošću će se, prema definicijama propisanim važećim EU regulativama, metodološkim uputstvima i preporukama Evrostata, prikupiti podaci o površini korišćenog poljoprivrednog zemljišta, ostvarenoj sjetvi i očekivanim prinosima ranih kultura”, navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda su istakli da su prikupljeni podaci o poljoprivrednim gazdinstvima povjerljivi i da će se koristiti isključivo u statističke svrhe, a u skladu sa Zakonom o statistici Republike Srpske.

Iz Republičkog zavoda za statistiku pozivaju sva poljoprivredna gazdinstva koja su izabrana uzorkom, da prihvate saradnju i daju odgovore ovlaštenim anketarima Zavoda i tako doprinesu uspjehu ove ankete.

Anketa “Godišnje istraživanje o zasijanim površinama na kraju proljetne sjetve i procjena prinosa ranih kultura” predstavlja redovno statističko istraživanje na uzorku koje se sprovodi u godišnjoj dinamici.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име