Do kraja godine počinje gradnja prve linije metroa u Beogradu

0

PARIZ – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, a ispred Jelisejske palate organizovan je svečani doček za predsjednika Srbije.

Francuski predsjednik je rekao da mu je veoma drago što je još jednom ugostio svog velikog prijatelja Aleksandra Vučića i da čuva u sjećanju doček u Beogradu.

Vučić se zahvalio na tome što se Makron sjetio te posjete.

– Francuska je prijatelj Srbije, i nadamo se da uz pristup predsjednika Makrona možemo da riješimo neke naše probleme – rekao je Vučić.

Kako je naveo, nada se većoj trgovinskoj razmjeni, piše Blic.

– Duboko smo zahvalni francuskim kompanijama koje posluju u Srbiji – rekao je Vučić, koji je posebno istakao “Vansi” koji gazduje Beogradskim aerodromom.

Kako je kazao, po njemu je Makronova, “kada ste pokazali ne samo prijateljstvo, već na posebamn način prikazali istisku emociju francuskog posjeta bila istorijska predsjednika”.

– Hvala na vašem radu i trudu da naša saranja napreduje. Francuska je za nas ne samo važna zemlje već tradicionalni prijatelj Srbije. Mi se nadamo da možemo da riješimo neke naše probleme i povećamo nivu naše ekonomske saradnje, uz vašu pomoć. U teškim okolnostima pandemije imali smo pad od samo oko 6 odsto. Duboko smo zahvalni francuskim kompanijama koje su prezele upravljanje aerodromom, kompaniji “Vansi”. Siguran sam da će puno uraditi u budućnosti – rekao je Vučić.

Kako je kazao, nada se da ćemo do kraja godine početi da gradimo prvu liniju metroa, i da je gotovo sve dogovoreno.

– Ne radi se o snu i izbonom obećanju, to postaje stvarnost u Srbiji – rekao je Vučić.

Kako je istakao, beogradski metro će biti ključna stvar u saradnji dvije zemlje.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име