DO KRAJA SEPTEMBRA RANG-LISTA PRIVREDNIKA ZA PODSTICAJE

0

MODRIČA – Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević očekuje da će do kraja septembra biti objavljena rang-lista privrednika kojima su odobreni podsticaji za ovu godinu od ukupno 13.500.000 KM.

On je ocijenio da će ta pomoć mnogo značiti privrednicima za investicije i u planiranju poslovanja, kao i da će se osjećati sigurnijim zbog podrške vlasti.

Petričević je danas nakon posjete privrednom društvu “Komo” u Modriči rekao novinarima da se u to uvjerio u razgovorima sa privrednicima Republike Srpske, kao i tokom posjete ovom preduzeću koje zapošljava 350 radnika, uglavnom žena, u proizvodnji obuće, namijenjene inostranom tržištu.

On kaže da se uvjerio da ovo preduzeće ulaže u nabavku nove opreme i novih tehnologija, te dodao da očekuje da će “Komo” biti među preduzećima koja će dobiti podsticaj i na posljednjem javnom pozivu Ministarstva.

“Očekujem da će u narednom budžetu ovog ministarstva grant za podsticaj privrednicima biti znatno veći i da će biti usmjeren u prerađivačku industriju u sektoru metala, elektroindustrije, drvoprerađivačke i tekstilne indstrije, te proizvodnju obuće, koja je u Republici Srpskoj zastupljena u velikoj mjeri”, rekao je Petričević.

Rukovodilac komercijalne, opšte i pravne službe privrednog društva “Komo” Dragan Bradašević rekao je da je prizvodnja gotove obuće, kao i gornjih dijelova obuće namijenjena kupcu u inostranstvu.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име