DODATNA SREDSTVA ZA RAD BOKSERSKOG KLUBA “OBILIĆ”

0
ЗВОРНИК, 23. НОВЕМБРА /СРНА/ -Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић на састанку са предсједником зворничког Боксерског клуба "Обилић“ и већинским власником компаније "ТРБ“ из Братунца Славеном Ристићем, тренером клуба Мирком Ждралом и предсједником Боксерског савеза Србије Ненадом Боровачнином.

ZVORNIK – Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović obećao je dodatna sredstva iz gradskog budžeta za Bokserski klub “Obilić”, naročito nakon velikih sportskih rezultata ovog kluba na domaćim, evropskim i svjetskim takmičenjima.

Nakon sastanka sa predsjednikom zvorničkog Bokserskog kluba “Obilić” i većinskim vlasnikom kompanije “TRB” iz Bratunca Slavenom Ristićem, trenerom kluba Mirkom Ždralom i predsjednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovačninom, Ivanović je rekao novinarima da je grad uvijek podržavao sve sportske kolektive, pa tako i rad Bokserskog kluba “Obilić” čiji sportisti u posljednje vrijeme bilježe značajne rezultate koji prevazilaze amaterski nivo.

“Uz naše prijatelje koji će, takođe, finansijski pomoći rad Bokserskog kluba `Obilić` i grad Zvornik će iznaći dodatna sredstva da podrži rad ovog uspješnog kluba kako bi u naš grad stigla još neka evropska, svjetska ili olimpijska medalja”, istakao je Ivanović.

Ristić je rekao da je njegov osnovni motiv da bude generalni sponzor “Obilića” činjenica da je svako ulaganje u sport ulaganje u budućnost, podsjetivši da je njegova kompanija i ranije podržavala različite sportske kolektive i pojedince.

“Zvornički bokseri imaju budućnost, a mi veliku nadu u ove mlade sportiste. Ja lično i moja kompanije ćemo se truditi da uradimo sve da stvorimo nove šampione koji će osvojiti nove medalje”, istakao je Ristić.

Borovčanin je rekao da su članovi ovog kluba olimpijske nade, počevši od djevojaka koje su potencijal.

“I Sara Ćirković i Dragana Jovanović su svojim rezultatima i pobjedama u ringu dokazale da u njih vrijedi ulagati i da je to budućnost ne samo zvorničkog nego i srpskog sporta uopšte, te će sigurno na narednim evropskim i svjetskim takmičenjima mnogima pomrsiti konce”, rekao je Borovčanin.

Prema njegovim riječima, pravilnim ulaganjem i radom koji im pruža trener Mirko Ždralo, te uz pomoć ljudi poput Slavena Ristića i Gradske uprave Zvornik na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem, ove djevojke mogu i do olimpijske medalje.

“Bokserski savez Srbije će u stručnom i finansijskom smislu, te kroz opremu podržati rad ovog kluba”, naveo je Borovčanin.

Ždralo je zahvalio Gradskoj upravi, Bokserskom savezu Srbije i Nenandu Borovčaninu, te posebno Slavenu Ristiću, predsjedniku kluba, koji su našli “zajednički jezik” i definisali naredne korake u radu kluba.

“Drago mi je da sam okupio ove ljude oko ovog sporta i što sam pokazao važnost boksa u Zvorniku. Nadam se da ćemo u narednom periodu pokazati koliko naši bokseri mogu i svojim rezultatima obradovati sve u Republici Srpskoj i Srbiji”, rekao je Ždralo.

Bokseri zvorničkog Bokserskog kluba “Obilić” Dragana Jovanović, Anastasija Bošković i Sara Ćirković osvojile su nastupajući za reprezentaciju Srbije pet medalja na evropskim prvenstvima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име