Dodijeljene prve ploče za kategorizaciju turističkih objekata u Zvorniku

0

ZVORNIK – U organizaciji Grada Zvornika i Turističke organizacije grada Zvornika dodijeljene su prve tri ploče za kategorizaciju turističkih objekata.

„Vlasnicima registrovanih smještajnih kapaciteta uručene su standardne ploče za kategorizaciju apartmana, soba za odmor i kuća za iznajmljivanje i ovo su prvi objekti  kategorisani za ove namjene u Zvorniku. Svi su dobili tri zvjezdice i pokazali da imaju zavidan nivo i kvaliteta i usluge,“ rekao je Darko Stefanović, načelnik Ojeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Grad Zvornik obezbijedio je besplatnu kategorizaciju, a vlasnici plaćaju paušalni porez po jednom krevetu od 15 KM godišnje uz obavezu plćanja 10% poreza na rentiranje Poreskoj upravi.

Na Zvorničkom jezeru je od danas kategorisano 20 novih ležajeva, a Zvorničko jezero je je destinacija koja tek u narednom periodu treba da zasija u punom sjaju, smatra Ivana Đokić Milanović, direktorica Turističke organizacije grada Zvornika.

„Značajno je da turistička organizacija ima pouzdanog partnera i da naše turiste možemo usmjeravati ka njima. Veoma je bitno da svi oni koji žele da se bave uslugom turističkog smještaja izvrše kategorizaciju i uđu u legalne tokove, jer samo na taj način pružamo sigurnost turistima, ali i vlasnicima objekata,“ istakla je Đokić-Milanović.

Prve table su uručene vlasnicima apartmana kuće za odmor na Zvorničkom jezeru i jedne kuće za odmor u Zelinju na vodi.

  1. 1. Kuća za odmor “Drinski konak”, 3 zvjezdice – prva kategorija, vlasnik Dragan Stakić.
  2. 2. Kuća za odmor “Idila Zvorničkog jezera”, 3 zvjezdice – prva kategorija, vlasnica Slavka Petrović
  3. 3. Apartmani “Vila Oaza”, 3 zvjezdice – prva kategorija, vlasnica Stana Radić

„Imali smo veliku podršku Gradske uprave i Turističke organizacije i ovom prilikom želim da im se zahvalim u ime nas troje vlasnika. Mi ćemo se truditi da radimo kvalitetno i da razvijamo naš turizam. Naša deviza je – Uvijek je u modi biti na vodi – dođite na Zvorničko jezero,“ pozvala je nove goste Stana Radić, vlasnica apartmana „Vila Oaza“.

Rijeka Drina ima veliki značaj za grad Zvornik, a razvoj turizma na rijeci i jezeru je jedan od ciljeva rada Turističke organizacije i Gradske uprave. Kvalitetna i sigurna usluga obezbijediće veći broj posjetilaca, što će rezultirati povećanim prometom i mogućnostima za nova zaposlenja u oblasti turizma.

(Izvor: Grad Zvornik)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име