Dodik: Bez potvrde Savjeta bezbjednosti visoki predstavnik neće imati legitimitet

0
BEOGRAD – Kancelariju visokog predstavnika u BiH treba zatvoriti, poručio je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milroad Dodik nakon sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske i predstavnicima parlamentarnih stranaka u Srpskoj.

 

Dodik je rekao da je Srpska protiv rehabilitacije i kreiranje bilo kakvih novih rješenja.

“Mi mislimo da treba zatvoriti kancelariju visokog predstavnika. Mi nismo antidejtonska strana u BiH – istakao je Dodik.

Dodik je ponovio da je potrebno jedinstvo, jer imenovanje novog visokog predstavnika može biti štetno za Republiku Srpsku.

– Eksperiment međunarodne zajednice prema BiH i pokušaji imenovanja novog visokog predstavnika moraju se prekinuti – poruka je koju je delegacija Srpske prenijela rukovodstvu Srbije na sastanku u Beogradu – rekao je Dodik.

Dodik je izjavio je da visoki predstavnik neće imati legitimitet u Republici Srpskoj ako izostane potvrda Savjeta bezbjednosti UN.

Istakao je da su od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića naišli na veliko razumijevanje na današnjem sastanku najviših zvaničnika Republike Srpske i predstavnika parlamentarnih stranaka u Srpskoj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име