DODIK ČESTITAO VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI

0

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, poželjevši prosperitet te zemlje na svim poljima.

“Srbija je svake godine ekonomski i politički sve jača i zahvaljujući tome je postala lider u regionu na šta smo mi iz Republike Srpske izuzetno ponosni. Sa iskrenim uvjerenjem da će Srbija nastaviti da se kreće putem daljeg razvoja i napretka želim da, kao i do sada, predano radite na jačanju političkih i ekonomskih kapaciteta Srbije i njene poziciji kako u regionu, tako i na i međunarodnoj političkoj sceni”, istakao je Dodik u čestitki.

On je izrazio uvjerenje da će bratske veze, povjerenje i podrška koja povezuje Srbiju i Republiku Srpsku biti još snažnije, na dobrobit svih građana sa obje strane Drine.

Dodik je izrazio zahvalnost predsjedniku Srbije i cjelokupnom državnom rukovodstvu na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i nesebičnoj pomoći u proteklom periodu, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

U Srbiji se sutra obilježava Dan državnosti, spomen na dva važna događaja iz njene istorije koja su se desila na Sretenje, 15. februara 1804. i 1835. godine – početak Prvog srpskog ustanka i proglašenje Sretenjskog Ustava, jednog od najdemokratskijih u 19. vijeku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име