Dodik: Do sad se prijavilo 2.100 medicinskih radnika za vakcinaciju u Srbiji

0

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se 2.100 medicinskih radnika do sad prijavilo za vakcinaciju protiv virusa korona u RS.

“Ja sam sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio da se 5.000 medicinskih radnika može vakcinisati u Srbiji. Oni će se vakcinisati u Loznici, Sremskoj Mitrovici i Beogradu. Vjerujem da će do kraja sedmice izvršiti vakcinaciju”, rekao je Dodik, prenose “”Nezavisne”.

On se zahvalio Vučiću na ovoj ponudi.

“To za nas znači mnogo, imajući u vidu stanje na tržištu. Činjenica je da je Srbija jedna od najboljih zemalja u Evropi, u svijetu, koja ovu situaciju rješava”, rekao je Dodik.

Govoreći o ponovljenim izborima u Doboju i Srebrenici, Dodik je rekao da je SNSD, čiji je on predsjednik, zajedno sa svojim koalicionim partnerima učinio sve da se pripreme ovi izbori.

“Bošnjacima je bilo stalo do toga da se Srebrenica problematizuje, pa su ovi iz SDS-a i PDP-a prihvatili uz uslov da se problematizuje i Doboj”, rekao je Dodik.

Dodik je ovom prilikom ponovio ranije iznijet stav da ne treba birati novog visokog predstavnika i da se kancelarija visokog predstavnika u BiH zatvori.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име