DODIK: Džaferović i Komšić opstruišu gradnju gasovoda i aerodroma Trebinje

0

SARAJEVO – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su druga dva člana Predsjedništva odbila inicijativu za izgradnju gasovoda iz Srbije prema Banjaluci, kao i raspravu i uvrštavanje u dnevni red današnje sjednice inicijativu vezanu za aerodrom Trebinje, što govori o opštoj opstrukciji koja vlada u BiH prema Republici Srpskoj.

– Mi već 10 godina čekamo tu vrstu priče oko izgradnje gasovoda. Mislim da je nerazumno i u sferi zaista patološkog pristupa da se onemogućava jedan ovakav projekat koji treba da obezbijedi redovno snabdijevanje gasom dijela BiH i Republike Srpske – istakao je Dodik nakon sjednice Predsjedništva BiH.

On je rekao da se sva galama i opstrukcije Šefika Džaferovića i Željka Komšića najbolje vide na današnjem primjeru – opstrukciji pomenutih projekata.

– Takvo ponašanje apsolutno destabilizuje BiH i dovodi do velikog nerazumijevanja i nefunkcionisanja – istakao je Dodik, upitavši kakvu budućnost Republika Srpska može da očekuje sa ovakvom politikom iz Sarajeva.

(RTRS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име