Dodik: Negirao sam sve što su mi predočili u Tužilaštvu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH rekao je da je negirao sve što mu je predočeno tamo, i dodao da će se odazvati na svaki poziv koji mu upute da ne bude bilo kakvih spekulacija.

On je rekao da je njegov odnos prema Tužilaštvu i Sudu BiH takav da je to za njega neustavna kategorija i kao takvi ne postoje u Ustavu.

„U potpunosti negiram sve ono što je bilo izneseno u Tužilaštvu. Predočeno mi je nešto što je bilo prije 17 godina. U potpunosti negiram sve što je vezano za inkriminaciju. 2002. godine zaključio sam ugovor sa ‘Pavlović bankom’ od 1,4 miliona KM, sljedeće godine je zaključen novi ugovor u kojem je pomjeren rok otplate za 20 godina. Do 2010. godine isplaćeno je 240.000 evra kredita, do 2017. preko 500.000 evra, rata kredita se plaća i dan danas“, rekao je Dodik.

Pojasnio je da taj, po Tužilaštvu sporan kredit, otplaćuje na osnovu zakupnine, odnosno izdavanja te nekretnine u Beogradu jednom stranom ambasadoru.

„Nakon otvaranje te istrage, taj je ugovor je raskinut i od tada nisam imao priliku da ostvarim prihod koji sam tu ostvarivao. Prodao sam dva stana u Beogradu za vraćanje kredita“, rekao je Dodik.

On je naveo da se ovdje radi o lažnom procesu sa direktnom podrškom stranih ambasada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име