Dodik o Izvještaju o stradanju u Srebrenici: Jedan od najvažnijih dokumenata za RS

0

BANJALUKA – Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine jedan od najvažnijih dokumenata za Republiku Srpsku i srpski narod, a koji je zasnovan na činjenicama.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine doprinijeti pomirenju u BiH, jer je zasnovan na činjenicama, te da nije usmjeren protiv bilo koga.

Izvještaj daje za pravo predstavnicima institucija Republike Srpske da u narednom periodu mogu govoriti o činjenicama, a ne da neko politički pokušava da im zabrani da se o tome govori, rekao je Višković novinarima u Banjaluci, nakon posebne sjednice Vlade na kojoj je Izvještaj primljen k znanju.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da Izvještaj samo ima za cilj doći do istine.

Izraelski istoričar i predsjednik Komisije Gideon Grajf rekao je da se Komisija u svom radu rukovodila pravdom, istinom i činjenicima.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име