DODIK: SRBI NISU ZAVRŠILI SVOJE NACIONALNO PITANJE NA BALKANU

0

BEOGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je jedina istina da Srbi nisu završili svoje nacionalno pitanje na Balkanu i naglasio da će od toga kako bude projektovana srpska politika zavisiti budućnost Srba.

Dodik je rekao da je to u kontekstu namjera da se Kosovo separatiše od Srbije, a da Republici Srpskoj data prava budu uskraćena kršenjem dejtonskih rješenja.

“Jedina istina je da nismo završili naše nacionalne stvari na Balkanu. Od toga kako projektujemo našu politiku zavisiće naša budućnost”, rekao je Dodik na tribini u Beogradu pod nazivom “Srpska se brani i u Srbiji”.

On je naglasio da Republika Srpska posljednjih decenija ima jasne političke stavove i da je važno pokušati nametnuti pitanje Republike Srpske izvan onoga što želi da uradi administracija Zapada, prije svega američka.

“Moramo da vratimo našu poziciju ravnopravnog pregovarača, a ne izvršioca”, napomenuo je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska danas ima više onih koji je podržavaju i da je za Srpsku važno njegovati politička prijateljstva.

“Nastavljamo našu političku borbu koja se bazira na tome da tražimo prijatelje”, rekao je Dodik.

On je zahvalio za održavanje ovakvih tribina u kontinuitetu koje daju odgovore na ozbiljna pitanja i istakao da to treba činiti u većem obimu, s obzirom na trenutna dešavanja.

Tribinu “Srpska se brani i u Srbiji” i promociju zbornika proteklih deset tribina u Beogradu organizovalo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i informativno-politički portali “Sve o Srpskoj” i “Fakti”.

Tribina je organizovana povodom 9. januara – Dana Republike i 28. februara – dana kada je donesen prvi Ustav Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име