Dodik: U novoj Vladi deset ministara iz SNSD

0

BANJALUKA – Milorad Dodik lider SNSD rekao je da se broj ministara obračunava na osnovu procenta koliko partija ima poslanika, te da bi prema toj računici ova stranka trebala da ima deset ministara.

Dodik je nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove Vlade Radovanom Viškovićem istakao da će biti i poštovano.

– Mi smo spremni da uz neke male korekcije vidimo sa koalicionim partnerima i nekim drugim koji bi ušli u Vladu da to bude na toj kvoti koju ima SNSD. Dakle, ono što su naši koalicioni partneri primarno dobili kroz raspodjelu, gdje su učesnici u stopi od 100 odsto, to će im se garantovati. I na taj način ćemo modelirati sam izbor Vlade – istakao je Dodik.

Istakao je da su razgovarali o programu buduće Vlade Republike Srpske, očekivanjima.

– Mi ćemo sa našim koalicionim partnerima, uvažajući stopu učešća u okviru vlasti, odnosno parlamenta obezbijediti njihovu vidljivost u Vladi, ali i da očuvamo da SNSD kao nosilan koalicionog kapaciteta i nosilac kretanja u Republici Srpskoj, pa i BiH na najbolji mogući način ima propusne kanale uticaja koji bi obezbijedili provođenje naših programa – istakao je Dodik.

Ova vlada kaže, biće Vlada programskoga kontinuiteta.

– Ranije smo čuvali stabilnost Srpske, reagovali i rješavali izazove koji se dešavaju, vodili politiku očuvanja Republike Srpske na nivou BiH, pa i tešku političku borbu sa međunarodnim faktorom, svakako će ostati mjera našeg rada i ubuduće. Naša podrška mandataru. Mi već imamo jedan širi dogovor sa koalicionim partnerima, njihovom učešću i vidljivosti. Ostaje na mandataru da to izbalansira. SNSD ulazi sa značajnom odgovornošću koju nam je dao narod. Učinićemo sve da narodu Srpske, pa i onima koji nisu glasali za nas vratimo našom aktivnošću da se nosimo sa izazovima u budućnosti – kaže Dodik.

(RTRS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име