DONIRANO VOZILO I OPREMA ZA SPASAVANJE OD POPLAVA

0

SREBRENICA – Predstavnik Razvojnog programa UN /UNDP/ predao je danas opštini Srebrenica namjensko terensko vozilo sa opremom za spasavanje koje je obezbijeđeno sredstvima Švajcarske u okviru programa “Smanjenje rizika od katastrofa u BiH za održivi razvoj”.

Rukovodilac Civilne zaštite u ovoj opštini Cvijetin Maksimović rekao je Srni da u okviru ovog programa narednih dana treba da stigne i čamac za spasavanje od poplava sa prikolicom za njegov transport, te računarska oprema.

“Ukupna vrijednost donacije je 101.000 KM, a sredstva i oprema namijenjeni su jačanju kapaciteta Civilne zaštite opštine Srebrenica”, precizirao je Maksimović.

On je istakao da je opština snosila troškove PDV-a za nabavljenu opremu.

U okviru projekta “Smanjenje rizika od katastrofa u BiH za održiv razvoj” formirana je lokalna platforma za smanjenje rizika od katastrofa u koju su, osim opštine, uključeni Dom zdravlja, Centar za socijalni rad i osnovna škola koji sarađuju sa agencijama UN na smanjenju rizika od katastrofa izradom i donošenjem planskih dokumenata i realizacijom projekata iz oblasti jačanja kapaciteta zaštite i spasavanja, te donošenjem planskih dokumenata na jačanju otpornosti poljoprivrede u slučaju prirodne opasnosti i druge nesreće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име