DOŠIĆ: REPUBLIČKA UPRAVA ZA IGRE NA SREĆU NASTAVLJA POZITIVAN TREND POSLOVANJA

0

BANJALUKA – Republička uprava za igre na sreću nastavila je i tokom septembra pozitivan trend rasta u prikupljanju prihoda od naknada za priređivanje igara na sreću i poreza na dobitke od igara na sreću, izjavio je Srni v.d. direktora ove uprave Aleksandar Došić.

Došić je naglasio da je prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću u septembru iznosio 7.063.835 KM, što je najveći mjesečno prikupljeni prihod po tom osnovu od postojanja Republičke uprave za igre na sreću.

“Od tog iznosa prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara iznosio je 6.418.041 KM, a porezi na dobitke od igara na sreću 645.794 KM”, istakao je Došić.

Kada je riječ o prihodu za devet mjeseci ove godine, Republička uprava za igre na sreću prikupila je ukupno 48.631.588 KM od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću, što je za oko 52 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

“Takođe, Republička uprava za igre na sreću je proteklih mjeseci u potpunosti realizovala operativne ciljeve koji se odnose na povećanje broja inspekcijskih kontrola i razvijanja uslova za stvaranje klime za povećanje društvene discipline u primjeni propisa”, naveo je v.d. direktora Republičke uprave za igre na sreću.

Prema njegovim riječima, za devet mjeseci ove godine inspektori Republičke uprave za igre na sreću izdali su 236 prekršajnih naloga priređivačima igara na sreću u Republici Srpskoj, dok je tokom tokom cijele 2020. godine izdato ukupno 116 prekršajnih naloga, što je posljedica odlučne borbe Republičke uprave za igre na sreću protiv sivog tržišta.

“Republička uprava za igre na sreću nastavlja sa intenzivnim sprovođenjem novog Zakona o igrama na sreću koji daje pozitivne efekte u svim očekivanim segmentima, posebno u ubiranju budžetskih prihoda, kao i u nadzoru i razvoju obima poslovanja u zakonskim okvirima”, poručio je Došić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име