DRINA U KORITU, POČELO ČIŠĆENJE POPLAVLJENIH POVRŠINA

0

ZVORNIK – Drina se u toku prethodnog dana potpuno povukla u svoje korito, nakon čega je počelo čišćenje poplavljenih površina, saopšteno je danas na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornika.

Protok Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik jutros u 7.00 časova iznosio je 1.043 metra kubnih u sekundi, a na Hidroelektrani Bajina Bašta 930 metara kubnih u sekundi.

Pripadnici Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice i Službe civilne zaštite počeli su pranje ulica u naselju Terminal, a podijeljene su pumpe za izbacivanje vode i isušivači.

Nakon čišćenja slijedi dezinfekcija svih površina koje je Drina zaplavila.

Preduzeće “Vodovod i komunalije” čisti i pere parking na gradskoj plaži, koji će u toku dana biti otvoren za parkiranje vozila.

Na teren je izašla i gradska Komisija za procjenu štete.

Obilne padavine prethodnih dana izazvale su porast vodostaja i izlivanje rijeke Drine iz svog korita.

Maksimalni protok Drine od 2.390 metara kubnih u sekundi na Hidroelektrani Mali Zvornik zabilježen je u toku noći između 19. i 20. januara kada je voda poplavila osam kuća u naselju Terminal i dvije u vikend naselju Srednji Šepak.

U Roćeviću, Šepku i Tršiću bilo je poplavljeno i poljoprivredno zemljište.

Rijeka Sapna imala je uobičajen protok, dok se rijeka Hoča na svom ušću, zbog visokog vodostaja Drine, izlila na okolno zemljište i poplavila četiri kuće u karakajskom naselju Terminal.

Iz Gradske uprave Zvornik navode da će nastojati da, u saradnji sa Vladom Republike Srpske, pruže pomoć građanima u saniranju nastale štete, koja je ublažena zahvaljujući pravovremenom reagovanju nadležnih službi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име