Dvije nove mjere u Srbiji zbog korone

0

BEOGRAD – Članica Kriznog štaba u Srbiji dr Darija Kisić Tepavčević potvrdila je da je danas na sjednici tog tijela odlučeno da se broj osoba koje mogu da se okupljaju u otvorenom i zatvorenom prostoru smanji sa 30 na pet.

Takođe, i srednjoškolci će imati “mini raspust” – 11, 12. i 13. novembra, što je bilo predviđeno samo za učenike osnovnih škola.

“Sada smo odlučili da i srednjoškolci imaju ‘mini raspust’ u isto vreme, tako da tri dana đaci neće pohađati školu. Videli smo da se školska sredina nije pokazala kao okidač za širenje korona virusa”, rekla je Kisić na pres konferenciji.

Ona je dodala da nije bilo odluke za neke radikalnije mjere, poput ograničavanja kretanja ili ograničavanje satnice rada.

“Situacija je izuzetno nepovoljna i nestabilna, to što je u nekim drugim zemljama lošije, ne sme da nas teši”, navela je Kisić Tepavčević.

Ukazala je da je 10 preminulih u posljednjih 24 sata u Srbiji, veliki gubitak, a sve to pokazuje kakav je potencijal virusa, koliko je opasan i kako se brzo širi.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име